zadzwoń

Menu Restauracji "Dzika Kaczka"

  1. Strona główna
  2. Kulinaria
  3. Menu

Poznaj nasze menu

Zapraszamy serdecznie

od poniedziałku do soboty w godz. 12:00 do 22:00

w niedzielę w godz. 12:00 do 21:00

Zamówienia na potrawy można składać do godz. 21:30, w niedzielę do 20:30.

 

UWAGA! Zmiany godzin otwarcia w Wielkanoc 2019:

  Wielka Sobota - 12.00-15.00

Niedziela wielkanocna - zamknięte

Poniedziałek Wielkanocny  - 12:00 - 21:00

 

 

Przystawki

Śledź atlantycki a’la Matias w sosie śmietanowo-jabłkowym podany z podpłomykiem

24 PLN /50 g/

Carpaccio z polędwicy wołowej podane z rukolą, serem Bursztyn, marynowanymi kurkami i kaparami

36 PLN /70 g/

Żołądki gęsie z leśnymi grzybami podane na placku z kiszonej kapusty

28 PLN /250g /

 

Zupy 

Krem dyniowo – borowikowy z czarnuszką

18 PLN / 350 ml /

Flaczki z żołądków gęsich

16 PLN / 350 ml /

Zupa Szczi – tradycyjny kapuśniak rosyjski

19,00 PLN / 350 ml/

 

Sałaty 

Sałata z pomelo, melonem, granatem, serem Rubin i sosem mandarynkowo-limonkowym

24 PLN /250g/

Sałata z pieczoną kaczką, serem truflowym pecorino,  marynowanym burakiem, orzechami włoskimi, gruszką, chipsem serowym i sosem gruszkowo – orzechowym

28 PLN / 280 g /

 

Makarony

Gnocchi podane z cukinią, pomidorami, cebulą i czosnkiem

27 PLN /300g /

Lasagne ze szpinakiem i pieczarkami

31 PLN /500 g/

Zielone tagliatelle z jeleniem, rydzami i szalotką

39 PLN /350g /

 

Dania główne 

Sandacz podany na czarnym tagliolini aglio olio z mini marchewką i pianą jarzębinową

52 PLN /170g /

Halibut podany z chutneyem dyniowo-jabłkowym z nutą calvadosa, konfitowanym topinamburem i żelem z czarnego bzu

59 PLN /170g /

Filet z perliczki supreme przygotowany metodą sous-vide  podany z risotto borowikowym i puree dyniowym

46 PLN /130g /

Filet z kaczki przygotowany metodą sous-vide podany z polentą, mini marchewką, jarmużem i sosem wiśniowo-czekoladowym

55 PLN /150 g /

Schab z kością smażony na smalcu podany z młodymi ziemniakami, gorczycą oraz gołąbkiem z kaszanką

44 PLN /240g /

Polędwiczka wieprzowa podana z puree dyniowym, krokietami ziemniaczanymi, pieczonymi pomidorkami koktajlowymi i sosem śliwkowym

43 PLN / 150g /

Golonka peklowana podana z kapustą zasmażaną, chrzanem, musztardą i pieczywem

 8 PLN / 100 g / - wg wagi

Stek z polędwicy wołowej podany z krewetką, frytkami z batatów i sosem berneńskim

 73 PLN / 200 g /

Gołąbek z czerwonej kapusty z jeleniem podany z pieczonymi ziemiankami, czipsem z boczku i jarmużem

47 PLN / 200 g /

 

Desery

Crème brûlée z nutą mandarynkowo-anyżową

17 PLN / 60 g /

Fondant czekoladowy podany z sorbetem prosecco i sosem z owoców leśnych

19 PLN /100g /

Puchar lodów z owocami i bitą śmietaną

18 PLN /200g /

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij