zadzwoń

Menu Restauracji "Dzika Kaczka"

  1. Strona główna
  2. Kulinaria
  3. Menu

Poznaj nasze menu

Zapraszamy serdecznie

od poniedziałku do soboty w godz. 12:00 do 22:00

w niedzielę w godz. 12:00 do 21:00

Zamówienia na potrawy można składać do godz. 21:30, w niedzielę do 20:30.

 

Przystawki

Starters

 

Carpaccio z polędwicy wołowej podane z rukolą, serem Rubin, marynowanymi kurkami i kaparami

Beef carpaccio served with arugula, Rubin cheese, pickled chanterelle and capers

36 PLN /70 g/

 

Carpaccio z piersi kaczki podane z salsą truskawkową  z zielonym pieprzem i serem Rubin

Duck breast carpaccio served with strawberry - green pepper salsa and Rubin cheese

29 PLN /70g /

 

Krewetki 16/20 podane na sałatach z groszkiem cukrowym i pomidorami

Shrimps 16/20 served on salad mix with sugar peas and tomatoes

28 PLN /3 szt. /

 

Zupy

Soups

Chłodnik litewski za jajkiem

Lithuanian cold borscht with egg

16 PLN / 350 ml /

 

Krem z zielonego ogórka z krewetkami

Green cucumber cream soup with cocktail prawns

18,00 PLN / 350 ml/

 

Botwinka z szyjkami rakowymi

Summer beet soup with crayfish

18,00 PLN / 350 ml/

 

Rosół z gęsi z makaronem Trofi i żołądkami gęsimi

Goose broth with Trofie noodles

18 PLN / 350 ml /

 

Sałaty

Salads

 

Sałata z arbuzem, mozzarellą, czarnymi oliwkami

i sosem miodowo-miętowym

 

Salad with watermelon, mozzarella, black olives

and honey-mint sauce

24 PLN /270g/

 

Sałata z pieczoną kaczką, truskawkami, serem kozim, melonem, karmelizowanymi orzechami włoskimi i sosem morelowym

Salad with baked duck, strawberries, goat cheese, melon, caramelized walnuts and apricot sauce

28 PLN /280 g/

 

 

Makarony

Pasta

Gnocchi podane z cukinią, pomidorami, cebulą i czosnkiem

Gnocchi served with zucchini, tomatoes, onion and garlic

27 PLN /300g /

 

Czarne tagliolini z wędzonym halibutem, pomidorkami koktajlowymi, szpinakiem baby i fenkułem

Black tagliolini with smoked halibut, cherry tomatoes, baby spinach and fennel

39 PLN /300g /

 

Zielone tagliatelle z cielęciną i kurkami

Green tagliatelle with veal and chanterelles

37 PLN /300g /

 

Dania główne

Main courses

 

Cieciorka z komosą ryżową i duszonymi warzywami

Chickpeas with quinoa and stewed vegetables

32 PLN /250g /

 

Filet z jesiotra pieczony w musztardzie podany z krokietem ziemniaczanym, groszkiem cukrowym
i kalafiorem

Sturgeon fillet baked in mustard served with potato croquette, sweet peas and cauliflower

52 PLN /160g /

 

Kurczak baby podany z frytkami steakhouse, sosem mango-jalapeno i letnią sałatką

Baby chicken served with steakhouse fries, mango-jalapeno sauce and summer salad

43 PLN /300g /

 

Filet z kaczki przygotowany metodą sous-vide podany z kluskami śląskimi, sałatką z bobu, mini marchewką i sosem z czerwonych porzeczek

Duck fillet (sous-vide) served with silesian dumplings, horse bean, baby carrots, and redcurrant sauce

49 PLN /150 g /

 

Schab z kością smażony na smalcu podany z młodymi ziemniakami i zasmażaną młodą kapustą

Loin with bone fried in lard served with young potatoes and fried cabbage

44 PLN /200g /

 

Polędwiczka wieprzowa podana z puree z batatów, krokietami ziemniaczanymi, pieczonym kalafiorem i sosem agrestowym

Pork loin served with mashed sweet potatoes, potato croquettes, roasted cauliflower and gooseberry sauce

43 PLN / 130g /

 

Golonka peklowana podana z kapustą zasmażaną, chrzanem, musztardą i pieczywem

Corned pork knuckle served with fried cabbage, horse radish, mustard and bread

 8 PLN / 100 g / - wg wagi

 

Stek z polędwicy wołowej podany z krewetką, frytkami z batatów i sosem berneńskim

Sirloin steak served with prawn, sweet potato fries, and Bernese sauce

 73 PLN / 180 g /

Desery

Desserts

 

Crème brûlée z nutą truskawkową

Crème brûlée with strawberry flavor

17 PLN / 60 g /

 

Sernik z sera wędzonego z owocami, lodami śmietankowymi i ziemią jadalną

Smoked cheesecake with fruit, cream ice cream and edible earth

19 PLN /130g /

 

Puchar lodów z owocami i bitą śmietaną

Ice-cream with fruits and whipped cream   

18 PLN /200g /

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij