zadzwoń

Menu urozmaicona karta dań

  1. Strona główna
  2. Kulinaria
  3. Menu

Przystawki

Śledź w korzennych przyprawach podany z jadalną ziemią, marynatami i grzanką
19 PLN /70 g/

Wędzony półgęsek podany z rukolą, parmezanem, granatem i sosem balsamicznym o nucie malinowej
24 PLN /70 g/

Krewetki (16/20) podane na sałatach z groszkiem cukrowym i pomidorami
34 PLN /250 g/

Carpaccio z polędwicy wołowej podane z rukolą i parmezanem
28 PLN /80 g/

Zupy

Krem dyniowo-gruszkowy podany z sorbetem cytrynowym
15 PLN /350 ml/

Consommé grzybowe podane z pierogiem z kaczki
16 PLN /350 ml/

Barszcz biały podany z kurkami oraz pulpecikami z białej kiełbasy i kaszanki
15 PLN /350 ml/

Zupa Dnia
12 PLN /350 ml/

Sałaty

Sałatka z grillowanym serem halloumi, marynowanym burakiem, orzechami
włoskimi, gruszką, chipsem z sera feta i sosem gruszkowo-orzechowym
26 PLN /280 g/

Sałatka z pieczonym łososiem, melonem, granatem, pudrem z czarnych
oliwek, żelem z grejpfruta i estragonowo-waniliowym winegretem
29 PLN /280 g/

Sałatka z rostbefem, papryką grillowaną, pomidorami koktajlowymi, cebulą,
sałatami, oliwkami i paprykowym winegretem
26 PLN /250 g/

Makarony

Tagliatelle z borowikami, sosem śmietanowym i parmezanem
29 PLN /350 g/

Spaghetti puttanesca z grillowanym tuńczykiem
29 PLN /350 g/

Gnocchi podane z bakłażanem, pomidorami, cebulą, czosnkiem i szałwią
25 PLN /300 g/

Dania Główne

Konfitowany filet z pstrąga łososiowego
podany z puree z groszku zielonego, czarną soczewicą
i chipsami z fenkułu
43 PLN /130 g/

Filet z sandacza podany z puree dyniowym, cieciorką
w pomidorach, sosem holenderskim i jajkiem 63°C
46 PLN /280 g/

Filet z kurczaka supreme przygotowany metodą sous-vide
podany z risotto cytrynowym, marchewką karmelizowaną
i puree z czerwonej kapusty
39 PLN /150 g/

Konfitowane udko gęsie podane z pęczotto, marynowaną dynią,
jarmużem i sosem z czarnego bzu
52 PLN /300 g/

Stek wieprzowy T-bone podany z puree z grochu,
brukselką i kapustą zasmażaną
42 PLN /250g/

Polędwiczka wieprzowa podana z puree dyniowym,
krokietami ziemniaczanymi, pieczonymi pomidorkami
koktajlowymi i sosem śliwkowym
39 PLN /150 g/

Udziec cielęcy przygotowany metodą sous-vide
podany z kaszą bulgur, puree z zielonego groszku, pudrem
z czarnych oliwek i sosem tuńczykowym
46 PLN /130 g/

Stek z polędwicy wołowej podany z puree chrzanowym,
marynowaną dynią i grzybkami
67 PLN /220 g/

Dodatki

Ziemniaki z wody / rumiane z ziołami
6 pln /120 g/

Frytki
8 pln /120 g/

Ryż biały
6 pln /150 g/

Szparagi z masłem

12 pln /150 g/

Warzywa gotowane na parze
9 pln /150 g/

Szpinak po francusku
9 pln /100 g/

Kapusta zasmażana
7 pln /200 g /

Buraczki zasmażane
7 pln /200 g/

Surówka sezonowa
8 pln /150 g/

Desery

Czekoladowy krem Brulee z tonką
14 PLN /60 g/

Szarlotka podana na gorąco z lodami waniliowymi, bitą śmietaną
i sosem czekoladowym
16 PLN /150 g/

Sernik z białą czekoladą i sosem z owoców leśnych
16 PLN /150 g/

Puchar lodów z owocami i bitą śmietaną
16 PLN /200g/

Czekolada na gorąco z wiśniówką i bitą śmietaną
16 PLN /200g/

Napoje gorące

Espresso
8 pln /25 ml/ 

Double espresso 
14 pln /50 ml/

Mała czarna”
8 pln /125 ml/

Cafe Americano
9 pln /150 ml/

Kawa z mlekiem
10 pln /200 ml/

Cappuccino
10 pln /200 ml/

Cafe Latte
12 pln / 200 ml / 
Latte Macciato
12 pln / 200 ml /

Kawa latte z syropem smakowym
13 pln /200 ml/

Kawa po irlandzku
18 pln / 240 ml /

Istnieje możliwość podania ww. kaw na bazie kawy bezkofeinowej

Gorąca czekolada
10 pln /200 ml/

Herbata Ronenfeldt Teavelope (różne smaki)
6 pln /200 ml/

Herbata Ronenfeldt Teavelope (różne smaki)
9 pln /300 ml/

Assam Bari – Mocna korzenna herbata Assam z letniego zbioru o delikatnie karmelowym smaku.
Earl Grey – Delikatna herbata z Darjeeling o subtelnym i orzeźwiającym zapachu bergamotki.
Green Dragon – Ręcznie zwijana, chińska, zielona herbata z wiosennego zbioru.
Fruity White – Biała herbata, pełna niespodzianek i świeżości, aromatyzowana gruszką
i brzoskwinią.
Sweet Berries – Delikatna kompozycja złożona z truskawek, malin jabłek, hibiskusa, dzikiej róży,
listków jeżyn i pomarańczy.
Jasmine Gold – Łagodna, zieloną chińska herbata uszlachetniona płatkami jaśminu.
Refreshing Mint – Odświeżający smak mięty i trawy cytrynowej

Napoje zimne

Woda mineralna “Buskowianka Zdrój”
6 pln /330 ml/

Woda źródlana z cytryną podawana w dzbanku
8 pln /1 l/

Sok owocowy Cappy
pomarańczowy, grapefruitowy, z czarnej porzeczki, jabłkowy, pomidorowy
6 pln /250 ml/

Sok ze świeżych owoców
12 pln /250 ml/

Coca Cola, Coca Cola Zero, Fanta, Sprite, Tonic Kinley
6 pln /200 ml/

Red bull
10 pln /250 m

Wina Białe

Vetiver Blanco (Viura 100%) – Hiszpania
15 pln /100 ml/ – 85 pln /0,75 l/
Wino bardzo świeże, ma subtelny aromat owocowo–kwiatowy. Charakteryzuje się dużą
subtelnością, wzorcowo zrównoważoną kwasowością oraz znacznym ciałem.

Gamla Riesling (Riesling 100%) – Izrael
17 pln /100 ml/ – 97 pln /0,75 l/
Wykwintne wino koszerne o subtelnej kwasowości z delikatnymi aromatami korzennymi,
kwiatowymi, pigwy i ananasów.

Teperberg Impression (Sauvignon Blanc Chardonnay) – Izrael
18 pln /100 ml/ – 110 pln /0,75 l/
Wino gronowe białe wytrawne. Wino ma piękny zielonkawy odcień. Jego aromat przypomina
grejpfruty, gruszki. Stanowcze lecz złamane słodyczą owoców cytrusowych.

Mount Franklin (Sauvignon Blanc) – Nowa Zelandia
17 pln /100 ml/ – 97 pln /0,75 l/
Jasno słomkowy kolor. Bukiet składający się z cytrusów, awokado i banana oraz mineralnych nut.
W końcówce długi posmak z wykwintną kwasowością.

Pierre Sparr Gewurztraminer Reserve (Gewurztraminer 100%) – Francja
22 pln /100 ml/ – 140 pln /0,75 l/
Bogaty aromat skórki pomarańczowej, żółtych róż z delikatną nutą lukrecji przeplatająca się
z olejkiem pomarańczowym i kardamonem.

Petit Chablis (Chardonnay 100%) – Francja
110 pln /0,75 l/
Wino dojrzewało w stalowych kadziach. Bladożółta barwa i eleganckie, subtelne aromaty. Obecne są
białe kwiaty, trochę cytrusów i miły akcent gruszki. Kapitalnie świeże i strukturalne na podniebieniu!

Corte Giarra Soave (Garganega, Chardonnay) – Włochy
15 pln /100 ml/ – 85 pln /0,75 l/
Wino półwytrawne o owocowym bukiecie z nutą jabłka i cytryny. Trwałe i zrównoważone na
podniebieniu. Dojrzewa 4 miesiące w zbiornikach ze stali nierdzewnej i 2 miesiące w butelce.

Wino stołowe białe
12 pln /100 ml/ – 30 pln /0,5 l/– 50 pln /1 l/

Wina czerwone

Yarden Mount Hermon Red
(Cab. Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Malbec) – Izrael
16 pln /100 ml/ – 97 pln /0,75 l/
Świeże i lekkie, doskonałe. W nosie i w ustach wyczuwalne wiśnie, maliny i śliwki.
Charakteru dodają posmaki czarnego pieprzu, ziół i korzeni.

Giuseppe Campagnola Amarone (Corvinone Veronese, Rondinella) – Włochy
230 pln /0,75 l/
Głęboki, rubinowy kolor. W nosie dominują śliwki i maliny. W ustach wyczuwalne figi i tytoń.
Wino wytrawne, pełne, bogate, doskonale zbalansowane.

Chateau de Malengin (Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc) – Francja
16 pln /100 ml/ – 97 pln /0,75 l/
Głęboki fioletowy kolor. Potężny i kompleksowy szereg aromatu, wyraża dojrzałe owoce czarne
namaszczony eleganckim dębem z pikanterią. Po ataku silnego, owocowego akcentu w podniebienia
ujawnia się pełny smak wina, mięsisty, ciepły i niezwykle wyważony.

Portillo Malbec (Malbec) – Argentyna
15 pln /100 ml/ – 85 pln /0,75 l/
Ciemne w kieliszku, w smaku słodkawe taniny z dominującą śliwką.
Co tu dużo mówić, niezłe wino, do grillowanych mięs czy pikanych potraw.

Montes Alpha Carmenere (Carmenere, Cabernet Sauvignon) – Chile
180 pln – /0,75 l/
Głęboka i żywa rubinowa barwa. Wino znakomicie pokazuje elegancki charakter szczepu
Carmenere. Piękne aromaty czarnego pieprzu i nuty czerwonych jagód, czarnych śliwek
oraz czekolady i wanilii.

Montes Limited Selection (Cabernet Sauvignon, Carmenere) – Chile
16 pln /100 ml/ – 95 pln /0,75 l/
Intensywna rubinowa barwa. Aromaty czerwonych owoców, karmelu, cynamonu i delikatnej mięty.

Ontanon Vino Ecológico (100% Tempranillo) – Hiszpania
15 pln /100 ml/ – 85 pln /0,75 l/
Ecológico spędza pięć miesięcy w beczce, wyraźne aromaty dojrzałych malin i truskawek
w połączeniu z nutami kawy, ściółki leśnej i fiołków. W ustach miękkie garbniki harmonijnie
łączą się z przyjemną owocowością i delikatną kwasowością.

Masseria Parione Primitivo Puglia (Primitivo) - Włochy
15 pln /100 ml/ – 85 pln /0,75 l/
Głęboka atramentowa, czerwono-rubinowa barwa. Intensywne i trwałe aromaty smoły, lukrecji i
czerwonych jagód. W ustach pełne i przyjemnie ciepłe z mocną, dobrze zaznaczoną taniną.

Corte Giarra Valpolicellaa (Corvina Veronese 75%, Rondinella 25%) – Włochy
15 pln /100 ml/ – 85 pln /0,75 l/
Wino o zapachu drobnych, czerwonych owoców, migdałów i lukrecji. Na podniebieniu świeże,
kwaskowe, z owocowymi nutami wiśni i śliwki.

Wino stołowe czerwone
12 pln /100 ml/ – 30 pln /0,5 l/– 50 pln /1 l/

Wino Różowe

Ontanon Clarette (Tempranillo 15%, Viura 85%) – Hiszpania
15 pln /100 ml/ – 85 pln /0,75 l/

Wino Deserowe

Apelia B.Label Rouge (Agiorgitiko) – Grecja
Apelia G.Label Blanc (Peloponnese) – Grecja
12 pln /100 ml/ – 70 pln /0,75 l/

Szampany i Wina Musujące
Don Perignon
990 pln /0,75 l/

Mumm
249 pln /0,75 l/

Moet & Chandon
295 pln /0,75 l/

Cava Marien
55 pln /0,75 l/

Cava Marien z pomarańczą
10 pln /0,1 l/

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij