zadzwoń

Menu urozmaicona karta dań

  1. Strona główna
  2. Kulinaria
  3. Menu

Zapraszamy codziennie
od godz. 12:00 do 22:00

Zamówienia na potrawy można składać do godz. 21:30

Przystawki

Tatar ze śledzia atlantyckiego a’la Matias marynowanego w polskiej wódce z dodatkiem świeżego ogórka, ananasa, mango i oliwy pietruszkowej

19 PLN / 70 g /

Wędzony półgęsek podany z rukolą,  granatem i sosem balsamicznym o nucie malinowej

24 PLN / 70g /

Krewetki (16/20) podane na sałatach z groszkiem cukrowym i pomidorami

34 PLN / 250 g /

Carpaccio z polędwicy wołowej podane z rukolą

28 PLN / 80 g /

 

Zupy 

Chłodnik litewski z jajkiem

15 PLN / 350 ml /

Krem z bobu podany z wędzonym jesiotrem

17 PLN / 350 ml /

Consommé drobiowo-wołowe z makaronem warzywnym i pierożkami majerankowymi

15 PLN / 350 ml /

Barszcz biały z puree chrzanowym, jajkiem sadzonym i kurkami

15,00 PLN / 350 ml /

 

Sałaty 

Sałatka z grillowanym serem halloumi, ananasem, granatem, orzechami nerkowca, cykorią, chipsem serowym oraz sosem klonowo-miętowo-limonkowym

29 PLN / 280 g /

Sałatka z pieczonym łososiem, melonem, granatem, pudrem z czarnych oliwek, żelem z pomarańczy i grejpfruta oraz estragonowo – waniliowym winegretem

29 PLN / 280 g /

Sałatka z pieczoną kaczką, serem truflowym pecorino, marynowanym burakiem, orzechami włoskimi, gruszką, chipsem serowym i sosem gruszkowo – orzechowym

26 PLN / 280 g /

 

Makarony

Gnocchi podane z cukinią, pomidorami, cebulą, czosnkiem i szałwią

27 PLN / 300 g /

Czarne tagliolini podane z zębaczem, szyjkami rakowymi, czosnkiem i papryczką chilli

35 PLN / 350 g /

Tagliatelle z wołowiną, warzywami i kurkami

36 PLN / 350 g /

 

Dania główne 

Konfitowany filet z pstrąga łososiowego podany z puree z groszku zielonego, czarną soczewicą i grillowanym fenkułem

43 PLN / 130 g /

Filet z sandacza podany z puree kalafiorowym, spaghetti z cukinii i sosem holenderskim

46 PLN / 130 g /

Filet z kurczaka supreme przygotowany metodą sous-vide podany z chipsami ziemniaczanymi, warzywami w tempurze oraz sosem jalapeno-mango

39 PLN / 180 g /

Filet z kaczki przygotowany metodą sous-vide podany z polentą, młodą marchewką, jarmużem i sosem wiśniowo-czekoladowym

49 PLN /150 g /

Schab z kością smażony na smalcu podany z młodymi ziemniakami, gorczycą oraz gołąbkiem z kaszanką

42 PLN /240g /

Polędwiczka wieprzowa podana z puree marchewkowym, krokietami ziemniaczanymi, pieczonymi pomidorkami i sosem śliwkowym

39 PLN / 120g /

Udziec cielęcy przygotowany metodą sous-vide podany z kaszą bulgur, puree z zielonego groszku, pudrem z czarnych oliwek i sosem tuńczykowym

46 PLN / 130g /

Stek z polędwicy wołowej podany z krewetką, frytkami z batatów, fasolką szparagową przewiązaną rafią i sosem berneńskim

 67 PLN / 200 g /

 

Desery

Krem Brulee z owocami sezonowymi

14 PLN / 60 g /

Tarta czekoladowa z musem wiśniowym i lodami o smaku słonego karmelu

16 PLN / 120 g /

Serniczek kokosowy podany z jadalną ziemią orzechową, bezą i żelem mirabelkowym

16 PLN / 100g /

Puchar lodów z owocami i bitą śmietaną

16 PLN /200g /

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij