zadzwoń

Menu Restauracji "Dzika Kaczka"

  1. Strona główna
  2. Kulinaria
  3. Menu

Poznaj nasze menu

Zapraszamy serdecznie

od poniedziałku do soboty w godz. 12:00 do 22:00

w niedzielę w godz. 12:00 do 21:00

Zamówienia na potrawy można składać do godz. 21:30, w niedzielę do 20:30.

Przystawki

Starters

 

Carpaccio z polędwicy wołowej podane z rukolą, serem Rubin, marynowanymi kurkami i kaparami

Beef carpaccio served with arugula, Rubin cheese, pickled chanterelle and capers

36 PLN / 70 g/

Carpaccio z piersi kaczki podane z salsą mango i granata z papryczką chili
 i serem Rubin

Duck breast carpaccio served with strawberry - green pepper salsa and Rubin cheese

29 PLN / 70g /

Ozorki cielęce z kurkami w galarecie podane z chrzanem

Veal tangues with chanterelles in aspic served with horseradish

28 PLN / 150 g /

Filet ze śledzia atlantyckiego podany na zalewie śmietanowej

Herring a’la Matias served with cream sauce

24 PLN / 70 g /

 

Zupy

Soups

Krem z czerwonej papryki z serem Lazur i oliwą bazyliową

Red pepper cream soup with blue Lazur cheese and basil oil

18 PLN / 350 ml /

Rosół z gęsi i kaczki z makaronem Trofi podany z żołądkami gęsimi

Goose and duck broth with Trofie noodles

18 PLN / 350 ml /

Barszcz biały z puree ziemniaczano-chrzanowym, kurkami i jajkiem sadzonym

White borscht with smashed potatoes with horseradish, chanterelles and fried egg

18,00 PLN / 350 ml /

Sałaty

Salads

 

Sałata z wędzonym tofu podanym z pomidorkami koktajlowymi, jajkiem, żurawiną i słonecznikiem z dresingiem miodowo-octowym

Salad with smoked tofu served with cherry tomatoes, egg, cranberry and sunflower seeds with honey-vinegar dressing
25 PLN / 230g /

Sałata z pieczoną kaczką, serem truflowym Pecorino, marynowanym burakiem, orzechami włoskimi, gruszką, chipsem serowym oraz sosem
gruszkowo-orzechowym

Salad with baked duck, strawberries, goat cheese, melon, caramelized walnuts and apricot sauce

32 PLN / 280 g /

 

Makarony

Pasta

Gnocchi podane z cukinią, pomidorami, cebulą i czosnkiem

Gnocchi served with zucchini, tomatoes, onion and garlic

27 PLN / 300g /

Czarne tagliolini z pieczonym łososiem, cukinią, szalotką i świeżą bazylią

Black tagliolini with baked salmon, zucchini, shallot and fresh basil

39 PLN / 300g /

Zielone tagliatelle z borowikami i sosem śmietanowym

Green tagliatelle with porcini mushrooms and cream sauce

35 PLN / 300g /

Dania główne

Main courses

 

Pieczona makrela podana z grillowaną papryką i pieczonym jarmużem

Baked mackerel served with grilled paprika and roasted kale
42 PLN / 1szt. /

Filet z sandacza po Polsku z jajkiem gotowanym, mini krokietami ziemniaczanymi i puree z zielonego groszku

Polish zander fillet with boiled egg, mini potato croquettes and green peas puree
50 PLN / 160g /

Pierś supreme z kurczaka zagrodowego podana z dynią, mini kolbą kukurydzy

i risotto dyniowym z nutą amaretto

Farm chicken supreme served with pumpkin, mini corn and risotto
with amaretto flavor

43 PLN / 220 g /

Filetowana pieczona kaczka, podana z pęczotto buraczanym
i jabłkiem karmelizowanym

Half a roast duck served with beetroot pearl barley and caramelized apple

58 PLN / ½ szt. /

Schab z kością smażony na smalcu podany z pieczonymi ziemniakami i kapustą zasmażaną

Pork loin fried in lard, served with baked potatoes and fried cabbage

44 PLN / 200g /

Polędwiczka wieprzowa podana z smażonymi kluseczkami Gnochi, mini marchewką i sosem z cydru, trawy żubrowej i jabłek

Pork tenderloin served with fried Gnochi dumplings, mini carrot and cider sauce, bison grass and apples
43 PLN / 130g /

Golonka peklowana podana z kapustą zasmażaną, chrzanem, musztardą i pieczywem

Corned pork knuckle served with fried cabbage, horse radish, mustard and bread

 8 PLN / 100 g / - wg wagi

Stek „Top Sirloin” z rostbefu podany z masłem czosnkowym i mixem sałat
z świeżymi warzywami   

Roast Beef Top Sirloin served with garlic butter and lettuce mix with fresh vegetables

 69 PLN / 210 g /

Stek „Rib Eye”z antrykotu podany z masłem czosnkowym i mixem sałat
z świeżymi warzywami  

Rib eye steak served with garlic butter and a lettuce mix with fresh vegetables
 75 PLN / 300 g /

 

Desery

Desserts

 

Crème brûlée mandarynkowy z anyżem

Mandarin  Crème brûlée with anise
17 PLN / 60 g /

Brownie czekoladowe podane na sosie wiśniowym z lodami kawowymi

Chocolate brownie served on a cherry sauce with coffee ice cream

19 PLN / 90 g /

Gorące maliny z lodami waniliowymi

                                              Hot raspberries with vanilla ice cream                                               

16 PLN / 180 g /

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij